Fotinis Basket - ΑΡΝΑΚΙ ΟΦΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
04.04.2018

ΑΡΝΑΚΙ ΟΦΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Η τέλεια συνταγή για αρνάκι ΟΦΤΟ με εξαιρετική γεύση και άρωμα Ελλάδας. Εύκολη εκτέλεση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 
Fotinis Basket-ΑΡΝΑΚΙ ΟΦΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
10 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 κιλά αρνί, πλευρά και σπάλα
  • 600 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. αλάτι ψιλό
  • 8-10 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • πιπέρι
  • μείγμα για κρεατικά ” ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε κόκκινο κρασί, αλάτι ψιλό, δεντρολίβανο, και το αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Τρυπάμε το κρέας και γεμίζουμε τις τρύπες με σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια και δεντρολίβανο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε χοντρό αλάτι, μαζί με το μείγμα μπαχαρικών “ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ” και το απλώνουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού.
  • Μεταφέρουμε το κρέας πάνω σε σχάρα ή στο ταψί και αλείφουμε με το κρασί.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Κάθε 15-20 λεπτά αλείφουμε το αρνί με το κρασί.
  • Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
Το μείγμα κρεατικών " ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ " θα δώσει τέλεια γεύση και εξαιρετική νοστιμιά. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με λαδολέμονο για τις πατάτες φούρνου.
Copyright © 2015-2018 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21