Fotinis Basket - ΡΟΛΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ
06.03.2018

ΡΟΛΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ

Γρήγορο ρολό από φιλέτο γαλοπούλας.
Εύκολη με χαμηλές θερμίδες συνταγή με ιδιαίτερα όμορφη γεύση.

 
Fotinis Basket-ΡΟΛΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φιλέτο γαλοπούλας (στήθος)
    • ½ κιλό κάστανα (βρασμένα)
    • 4-5 φύλλα δάφνης
    • 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
    • 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδο
    • ½ κουταλάκι τριμμένο φασκόμηλο
    • ½ κουταλάκι δενδρολίβανο
    • 1 κουταλιά τριμμένο γλυκάνισο
    • 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
    • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά σούπας « Μείγμα καπνιστού μπέικον»
    • 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ή δύο κουταλιές αφυδατωμένο
    • 150 γρ. λευκό κρασί
    • ½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
    • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβουμε το φιλέτο της γαλοπούλας κατά μήκος (όχι τελείως), ώστε να ανοίξει στη μέση.
2. Πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και το σκόρδο.
3. Προσθέτουμε 1 κουτ.σούπας « Μείγμα καπνιστού μπέικον »
4. Συνεχίζουμε με τα κάστανα, το κρεμμύδι, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, την πάπρικα, το πιπέρι και αλάτι.
5. Σοτάρουμε ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
6. Γεμίζουμε το φιλέτο της γαλοπούλας, το δένουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί.
7. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και 2 ποτήρια νερό.
8. Ψήνουμε το φιλέτο σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
9. Το σερβίρουμε ζεστό με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟ
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟ
Το καρύκευμα " μπεϊκον καπνιστό " είναι επίσης ιδανικό για ζυμαρικά, ρύζι, ψητά και όπου αλλού θέλουμε να δώσουμε γεύση καπνιστού ψητού.
Copyright © 2015-2018 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21