04.04.2018
ΑΡΝΑΚΙ ΟΦΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Η τέλεια συνταγή για αρνάκι ΟΦΤΟ με εξαιρετική γεύση και άρωμα Ελλάδας. Εύκολη εκτέλεση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κιλά αρνί, πλευρά και σπάλα
- 600 γρ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. αλάτι ψιλό
- 8-10 κλ. δεντρολίβανο
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. αλάτι χοντρό
- πιπέρι
- μείγμα για κρεατικά ” ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ“
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει.
- Προσθέτουμε κόκκινο κρασί, αλάτι ψιλό, δεντρολίβανο, και το αφήνουμε να πάρει βράση.
- Τρυπάμε το κρέας και γεμίζουμε τις τρύπες με σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια και δεντρολίβανο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε χοντρό αλάτι, μαζί με το μείγμα μπαχαρικών “ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ” και το απλώνουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε το κρέας πάνω σε σχάρα ή στο ταψί και αλείφουμε με το κρασί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Κάθε 15-20 λεπτά αλείφουμε το αρνί με το κρασί.
- Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21