16.02.2016
ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ
Τρυφερό αρνάκι ή κατσικάκι με πλούσια γεύση.
Ένα κυριακάτικο πιάτο για όλη την οικογένεια.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 ½ κιλό αρνάκι, κομμένο σε μερίδες
- 2 κουταλιές της σούπας «Μείγμα Μπουκέτο βοτάνων»
- 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμο
- 1 κουταλιά του γλυκού σέλινο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- ½ κιλό σέσκουλα
- 4-5 μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους
- 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο μαζί με λιωμένο βούτυρο
- 2-3 λεμόνια, ο χυμός τους Αβγολέμονο:
- 2 αυγά
- Φετάκια λεμονιού για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε τις μερίδες του κρέατος, αφού τις αλατοπιπερώσουμε.
- Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα πράσα, το δυόσμο, το σέλινο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν προσθέτουμε « ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΒΟΤΑΝΩΝ CHEF » και πάλι το κρέας, 4 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου.
- Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα χόρτα, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε κατ’ αρχήν να μαραθούν και στη συνέχεια να μαγειρευτούν για τουλάχιστον ½ ώρα.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και κτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενώνετε τους κρόκους με τη μαρέγκα, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού σιγά-σιγά και προσθέτετε ζουμί από τη κατσαρόλα. Πριν αδειάσετε το μείγμα στη κατσαρόλα αλατίζετε το φαγητό και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά).
- Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό. Ανακινούμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά το αυγολέμονο.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21