09.02.2016
ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη ομελέτα.
Ιδανική πρόταση για ένα εύκολο & γρήγορο υγιεινό γεύμα.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300 γρ. φρέσκα φασολάκια (καθαρισμένα)
- ½ κιλό πατάτες (βρασμένες)
- 6 – 8 αυγά
- 100 γρ. φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλάκια κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας « Μείγμα καπνιστής ντομάτας »
- ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα φασολάκια σε λίγο αλατόνερο για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο κρύο γάλα.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, 1 κουταλιά της σούπας « ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ » και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα των αυγών με τις πατάτες.
- Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε από πάνω τα φασολάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα για 10 λεπτά περίπου.
- Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο καπάκι ή μια σπάτουλα την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, κομμένη σε κομμάτια.
- Μην χρησιμοποιήσετε επιπλέον αλάτι.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21