11.03.2016
ΠΙΛΑΦΙ ΓΑΜΟΥ
ΚΡΗΤΗΣ
Παραδοσιακή, πεντανόστιμη κρητική συνταγή, το γνωστό μας γαμοπίλαφο.
Ακόμη και σήμερα φτιάχνεται στους κρητικούς γάμους και στα γιορτινά τραπέζια.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
8 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό κρέας ( ζυγούρι )
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι (καρολίνα ή αρμπόριο)
- 1 φλιτζάνι στακοβούτυρο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε καλά τα κρέατα και τα κόβετε σε μερίδες. Τα βάζετε να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 ώρα περίπου.
- Στραγγίζετε τα κρέατα και κρατάτε τον ζωμό τους (πρέπει να είναι 6 φλιτζάνια τσαγιού).
- Ξαναβάζετε το ζωμό κρεάτων στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι. Αλατίζετε, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι να φουσκώσει και να πιει το ζωμό του. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
- Ζεσταίνετε σε άλλο σκεύος το βούτυρο και ρίχνεται το ρύζι. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να τσιγαριστεί και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Σερβίρετε το ρύζι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χωριστά από τα κρεατικά.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21