08.02.2016
ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ
Από τα πιο δημοφιλή ορεκτικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
Διαφοροποιημένη συνταγή με εξαιρετική γεύση και εμφάνιση.
Προετοιμάστε φρυγανισμένα ψωμάκια τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με αυτή την πρόταση.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 600 γρ. τυρί φέτα (σκληρή)
- 4 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες
- 2 κουταλιές ντομάτα πελτές
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 2 κουταλιές σουσάμι προαιρετικά
- ½ κουταλάκι σκόρδο
- 1 ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας «ΜΕΙΓΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ»
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματάμε τις ντομάτες σε καυτό νερό για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
- Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια.
- Εάν οι ντομάτες έχουν πολλά υγρά, τότε αφήστε τις σε σουρωτήρι για λίγο μέχρι να στραγγίσουν τα πολλά υγρά τους. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
- Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της φέτας. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.
- Κόβουμε τη φέτα σε τέσσερα κομμάτια και τη ψήνουμε στο γκριλ αφού τη τοποθετήσουμε μέσα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τη ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
- Τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με τη σάλτσα της ντομάτας.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21