28.07.2015
ΨΑΡΑΚΙ
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Πρόταση για ψάρι ψημένο στον φούρνο με σίγουρο επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Την ίδια συνταγή μπορείτε να την πραγματοποιήσετε χρησιμοποιώντας λαδόκολλα.
Νοστιμιά, άρωμα, γεύση & εύκολο μαγείρεμα.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 800 γρ. ψάρι της επιλογής σας (καθαρισμένο)
- 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι flakes
- 4 φύλλα δάφνης
- 400 γρ. πατάτες
- 3 κουταλιές ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι μαντζουράνα
- 300 γρ. ζωμός ψαριού ή λαχανικών
- 1/2 κουταλάκι γαρίφαλo
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι τσίλι ή πάπρικα καυτερή
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μείγμα για ψάρι LEMON FISH
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το ψάρι, το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε μερίδες.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε στο πυρέξ ή στο ταψί τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαντζουράνα, τα γαρίφαλα, την κανέλα και το τσίλι.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μείγμα LEMON FISH. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του ψαριού και τη δάφνη. Περιχύνουμε με το ζωμό και το ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο 6. Το σερβίρουμε ζεστό με τη σάλτσα του.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21