Fotinis Basket - Κοτόπουλο <br> λεμονάτο
28.07.2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Μπορείτε να εντείνετε λίγο την γεύση χρησιμοποιώντας 1-2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα...μην τη φοβηθείτε δίνει εκπληκτική πικάντικη λεμονάτη γεύση.

 
Fotinis Basket-Κοτόπουλο <br> λεμονάτο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο μέτριο, ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3/4 κούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλια της σούπας « ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ   »
  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • 3-4 κομμάτια τυρί κεφαλοτύρι
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλείφουμε με « ΜΕΙΓΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ» το οποίο έχουμε διαλύσει προηγουμένως στο χυμό των λεμονιών και το βάζουμε στο ταψί.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  3. Τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε το λάδι.
  4. Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου το τυρί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό.
  5. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες, στην αρχή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα επάνω στο κοτοπουλάκι.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ
Για ένα γευστικότερο κοτόπουλο, το αλείφετε από το βράδυ με λίγο λαδάκι και «MEIΓΜΑ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ», το αφήνετε στη συντήρηση στο ψυγείο μέχρι την επομένη που θα το μαγειρέψετε.
Copyright © 2015-2019 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21