Fotinis Basket - ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
08.02.2016

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Καταπληκτικό και νόστιμο φαγητό.
Εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή για λαχταριστούς λαχανοντολμάδες.
Εγγυημένη νοστιμιά και γεύση που απογειώνει.

 
Fotinis Basket-ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 μεγάλο αφράτο λάχανο, 1 ½ κιλό
  • 750 γρ. χοιρινό κιμά
  • 130 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 120 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σέλινο
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
  • 4-5 κουταλιές κρεμμύδι
  • 4-5 κουταλιές μαϊντανό
  • 3 κουταλιές άνηθο

Για το αυγολέμονο

  • 4 κουταλιές της σούπας ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου και με μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι του. Ρίχνουμε το λάχανο στο καυτό νερό και το ζεματάμε αφαιρώντας σταδιακά τα ζεματισμένα φύλλα μέχρι να τελειώσουν. Βγάζουμε και το υπόλοιπο λάχανο και απλώνουμε τα φύλλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2.  Σε μπολ ρίχνουμε το χοιρινό κιμά, το ρύζι, το σέλινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και ζυμώνουμε το μίγμα. Αν είναι σφικτό προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό, να είναι αφράτο.
  3.  Παίρνουμε τα φύλλα τα πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Αρχίζουμε να τυλίγουμε τους ντολμάδες βάζοντας στην άκρη κάθε φύλλου μια κουταλιά της σούπας από τον κιμά.
  4. Αναδιπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου για να κλείσει η γέμιση και ρολάρουμε το φύλλο μέχρι να γίνει ο ντολμάς. Εάν είναι μεγάλο το φύλλο κόβουμε την άκρη που περισσεύει.
  5.  Απλώνουμε μερικά φύλλα λάχανο στον πάτο της κατσαρόλας, προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε τους ντολμάδες τον ένα δίπλα στον άλλο. Δημιουργούμε 2-3 στρώματα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και νερό, τόσο μέχρι να σκεπαστούν καλά. Τοποθετούμε επάνω στους ντολμάδες ένα πιάτο για να μην κινούνται κατά το μαγείρεμα. Τους βράζουμε για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  6. Σβήνουμε την εστία και τους αφήνουμε έτσι να σταθούν για 2 ώρες.
     Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, προσθέτουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα και τους βάζουμε να πάρουν μια βράση.
  7.  Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε  ζουμί από τους ντολμάδες, σιγά σιγά προσθέτουμε το  μείγμα ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ  ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Copyright © 2015-2018 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21