Fotinis Basket - ΣΜΥΡΝΙΟ <br> ΚοκκινιστΟ
16.09.2015

ΣΜΥΡΝΙΟ
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Υπέροχη Μικρασιάτικη συνταγή για κοκκινιστό στην κατσαρόλα με διακριτικό απαλό άρωμα.
Η νοστιμιά του θα σας καταπλήξει.

 
Fotinis Basket-ΣΜΥΡΝΙΟ <br> ΚοκκινιστΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2 ΩΡΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ
6 'ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 1 ½ κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση σπάλα
• 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 καρότο, ψιλοκομμένο
• 1 κλωνάρι σέλερυ, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά αλεύρι
• 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
• 50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 2 κουταλιές της σούπας «ΜΕΙΓΜΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΑΜΑCAS»
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 6 πατάτες
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 120 γρ. κεφαλοτύρι
• Αλάτι λίγο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2 με 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το «Μείγμα για κοκκινιστό Μamacas », τις ντοµάτες, και τη ζάχαρη αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε τόσο νερό όσο χρειάζεται να σκεπάζει το κρέας.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου για 2 ώρες σε μέτρια φωτά.
  5. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μισό τυρί.
  6. Ανακατεύουμε.
  7. Βάζουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος  και καλύπτουμε το κρέας µε τον πουρέ της πατάτας. Πασπαλίζουμε από πάνω µε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΑΜΑCAS
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΑΜΑCAS
Το μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό mamacas περιέχει βότανα και αρώματα με πολύ ευγενική και διακριτική γεύση ανατολής.Θα δώσει στο πιάτο σας εξαιρετική γεύση.
Copyright © 2015-2018 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21