Fotinis Basket - Μπριζόλες χοιρινές <br> στο φούρνο
27.07.2015

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κρατάμε το νερό του βρασίματος των λαχανικών για σούπες, είναι εξαιρετικός ζωμός λαχανικών.
Μέσα σ'αυτόν μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά σέλινο ή δυόσμο ακόμα και μέντα.

 
Fotinis Basket-Μπριζόλες χοιρινές <br> στο φούρνο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
6 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 6 χοιρινές μπριζόλες
  • 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 4 κουταλάκια μέλι
  • 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλάκια σκόρδο
  • 1 κουταλιά τριμμένο σιναπόσπορο
  • 1 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 ½ κιλό ποικιλία λαχανικών, καθαρισμένα και κομμένα (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια, πιπεριές κλπ.)
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών (μέσα στον οποίο θα διαλύσετε : το ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι, αλάτι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι κοφτό φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και 1 κουταλιά ζάχαρη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τις μπριζόλες και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα μπαχαρικά και βότανα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μίγμα να μαριναριστούν για λίγες ώρες. Τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα.
  3. Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά, να πάρουν μερικές βράσεις.
  5. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα λαχανικά γύρω γύρω στις μπριζόλες, αφού τα περιχύσουμε με το μίγμα του ζωμού που έχουμε ετοιμάσει.
  6. Ψήνουμε το φαγητό όλο μαζί για μισή ώρα ακόμα, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
ΑΛΑΤΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΕΔΡΟ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΕΔΡΟ
Λίγο πριν σερβίρετε πασπαλίστε ελάχιστα καπνιστό αλάτι με κέδρο.Οι μπριζόλες θα αποκτήσουν ελαφριά γεύση καπνιστού ακριβώς όπως θα τις ψήνατε στα κάρβουνα.
Copyright © 2015-2018 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21