Fotinis Basket - Το ρύζι του ρεβεγιόν !
26.09.2024

ΤΟ ΡΥΖΙ ΤΟΥ ΡΕΒΕΓΙΟΝ !

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν είναι απλώς μια θρησκευτική , οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση. Είναι κυρίως μια «επιστροφή» κοντινών μεταξύ τους ανθρώπων, που ξαναμαζεύονται γύρω από οικείες γεύσεις. Κάθονται μαζί άνθρωποι γνωστοί και αγαπημένοι. Για κάποιους αυτή είναι η στενή ή η ευρύτερη οικογένεια. Για άλλους είναι μόνο οι φίλοι. Κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι προσφέρει απλόχερα εδέσματα γνωστά και αγαπημένα από συνταγές που περνάνε χέρι με χέρι, από γενιά σε γενιά. Αυτό το τραπέζι μας φέρνει κοντά, με τη θαλπωρή και τη γλύκα των γεύσεων που αγαπάμε.

 
Fotinis Basket-Το ρύζι του ρεβεγιόν !
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
20 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΡΥΖΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ !
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κ.σ. σταφίδα Κορινθιακή (Fotinis Basket)
3 κ.σ. κουκουνάρι  (Fotinis Basket)
3 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη (Fotinis Basket)
6 βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
1/2 κ.γ. μπαχάρι (Fotinis Basket)
1/2 κ.γ. κανέλα (Fotinis Basket)
2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο (Fotinis Basket)
5 φλ. ζωμός κότας ζεστός  (Fotinis Basket)
250 γρ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
1 ρόδι καθαρισμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος  (Fotinis Basket)
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος  (Fotinis Basket)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (Fotinis Basket)
1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πολλές φορές με τρεχούμενο νερό στη βρύση μέχρι να βγει διάφανο το νερό.
Το στραγγίζουμε καλά στο σουρωτήρι και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα.
Αφήνουμε το ρύζι να στεγνώσει καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα δύο γεμάτες κουταλιές βούτυρο να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα, τα κάστανα , το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βουτυρωθούν τα υλικά ανακατεύοντας τακτικά.
Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό ή νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουμε βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά, περίπου 15΄.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα και την κατσαρόλα.
Αφήνουμε έτσι να σταθεί για 10΄.
Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια.
Τα προσθέτουμε μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το καθαρισμένο ρόδι.
Πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα.
Αν θέλουμε, στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.

ΜΕΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΒΕΓΚΕΤΑ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΜΕΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΒΕΓΚΕΤΑ ΣΕΡΒΙΑΣ
1 κ.σούπας " βεγκέτα λαχανικών " θα δώσει εξαιρετικά πλούσια γεύση !
Copyright © 2015-2025 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21