09.02.2016
ΣΠΑΓΓΕΤΙ
ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Κλασσική ιταλική συνταγή .
Απλή με άρωμα και γεύση Ν. Ιταλίας.
Αρωματικά κεφτεδάκια για νόστιμα απλά ζυμαρικά.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κουταλιά της σούπας « Ζωμό λαχανικών »
- 1 πακέτο Croutons
- 1 κουταλιά της σούπας« ΜEIΓΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ »
- ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- Νερό
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τον κιμά, τα Croutons, το ζωμό λαχανικών, το μείγμα ” ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ” και την παρμεζάνα, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια το πλάθουμε σε μικρές μπάλες και τις αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια ( μην ξεχάσουμε το 1 ποτήρι λευκό κρασί στην σάλτσα ) !
Τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. - Αφού βράσουμε το σπαγγέτι, στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια στην άκρη της πιατέλας με το σπαγγέτι και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21