03.06.2019
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
Eνα εξαιρετικό καλοκαιρινό πιάτο. Η εύκολη συνταγή του από την food blogger μας Ειρήνη Χριστοφορίδου
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
6 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 10 στρογγυλά κολοκυθιά
- 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Για τη γέμιση :
- Μισό κιλό κιμά μοσχάρι ελιά
- Μισό ποτήρι λάδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ κορν φλάουρ
- 1 κ.σ μείγμα αλάτι με λεμόνι (Fotinis Basket Shop)
- 1 κ.σ αποξηραμένος δυόσμος (Fotinis basket Shop)
- 1 κ.σ μείγμα για λεμονάτο Ginger Turmeric (Fotinis Basket Shop)
- 1 κούπα ρύζι γλασέ (Fotinis Basket Shop)
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Άνηθος φρέσκος (foodstyling)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τσιγαρίζουμε τον κιμά με τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε το ρύζι.
- Προσθέτουμε το μείγμα για λεμονάτο (Ginger & Turmeric ) και τα αρωματικά μας
- Βάζουμε λίγο νερό για να βράσουμε και το ρύζι για 10‘ min όλα μαζί .
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας.
- Τα κλείνουμε με τη πατάτα κ τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο.
- Τα καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε λίγο λάδι, βράζουμε για 20΄min
Για το αυγολέμονο :
- 2 αυγά
- Στύβουμε τα δυο λεμόνια που ξύσαμε
- 2 κούπες από το ζωμό που βράσαμε τα κολοκυθάκια
- 2 κ.σ κορν φλάουρ
- Τα χτυπάμε και το περιχύνουμε μέσα στην κατσαρόλα
Το εκπληκτικό άρωμα του θα δώσει στο πιάτο
υπέροχη καλοκαιρινή γεύση.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21