28.07.2015
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Μπορείτε να εντείνετε λίγο την γεύση χρησιμοποιώντας 1-2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα...μην τη φοβηθείτε δίνει εκπληκτική πικάντικη λεμονάτη γεύση.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο μέτριο, ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό πατάτες
- 3/4 κούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλια της σούπας « ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ »
- Χυμός από 3 λεμόνια
- 3-4 κομμάτια τυρί κεφαλοτύρι
- 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλείφουμε με « ΜΕΙΓΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ» το οποίο έχουμε διαλύσει προηγουμένως στο χυμό των λεμονιών και το βάζουμε στο ταψί.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
- Τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε το λάδι.
- Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου το τυρί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες, στην αρχή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα επάνω στο κοτοπουλάκι.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21