27.07.2015
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κρατάμε το νερό του βρασίματος των λαχανικών για σούπες, είναι εξαιρετικός ζωμός λαχανικών.
Μέσα σ'αυτόν μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά σέλινο ή δυόσμο ακόμα και μέντα.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΕΣ
6 ΑΤΟΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 6 χοιρινές μπριζόλες
- 6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ. σάλτσα σόγιας
- 4 κουταλάκια μέλι
- 3 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλάκια σκόρδο
- 1 κουταλιά τριμμένο σιναπόσπορο
- 1 κουταλάκι δενδρολίβανο
- 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 1 ½ κιλό ποικιλία λαχανικών, καθαρισμένα και κομμένα (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια, πιπεριές κλπ.)
- ½ λίτρο ζωμό λαχανικών (μέσα στον οποίο θα διαλύσετε : το ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι, αλάτι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι κοφτό φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και 1 κουταλιά ζάχαρη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις μπριζόλες και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα μπαχαρικά και βότανα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μίγμα να μαριναριστούν για λίγες ώρες. Τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα.
- Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά, να πάρουν μερικές βράσεις.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα λαχανικά γύρω γύρω στις μπριζόλες, αφού τα περιχύσουμε με το μίγμα του ζωμού που έχουμε ετοιμάσει.
- Ψήνουμε το φαγητό όλο μαζί για μισή ώρα ακόμα, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.
Design: Kommigraphics
Development: Lab21