Fotinis Basket - Ψαράκι <br> στο φούρνο
28.07.2015

ΨΑΡΑΚΙ
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Πρόταση για ψάρι ψημένο στον φούρνο με σίγουρο επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Την ίδια συνταγή μπορείτε να την πραγματοποιήσετε χρησιμοποιώντας λαδόκολλα.
Νοστιμιά, άρωμα, γεύση & εύκολο μαγείρεμα.

 
Fotinis Basket-Ψαράκι <br> στο φούρνο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 800 γρ. ψάρι της επιλογής σας (καθαρισμένο)
  • 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι flakes
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 400 γρ. πατάτες
  • 3 κουταλιές ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι μαντζουράνα
  • 300 γρ. ζωμός ψαριού ή λαχανικών
  • 1/2  κουταλάκι γαρίφαλo
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τσίλι ή πάπρικα καυτερή 
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας μείγμα για ψάρι LEMON FISH

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε το ψάρι, το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε μερίδες.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια.
  3. Βάζουμε στο πυρέξ ή στο ταψί τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαντζουράνα, τα γαρίφαλα, την κανέλα και το τσίλι.
  4. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μείγμα LEMON FISH. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του ψαριού και τη δάφνη. Περιχύνουμε με το ζωμό και το ελαιόλαδο.
  5. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο 6. Το σερβίρουμε ζεστό με τη σάλτσα του.
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΤΟΥ ΨΑΡΑ
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ
To μείγμα μπαχαρικών LEMON FISH θα προσθέσει ένα όμορφο άρωμα βοτάνων και θα κάνει το ψάρι ιδιαίτερα νόστιμο.
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21