Fotinis Basket - Xοιρινό λεμονάτο
29.10.2020

XΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Μια πρόταση για εξαιρετικά νόστιμο χοιρινό με εκπληκτικό άρωμα και γεύση.

 
Fotinis Basket-Xοιρινό λεμονάτο
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
90 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-5 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα (κομμένο σε μικρές μερίδες)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ κρεμμύδι αφυδατωμένο (Fotinis Shop)
  • 1 κ.σ σκόρδο αφυδατωμένο  (Fotinis Shop) 
  • 4 καρότα  κομμένα
  • 2 πράσα (χοντροκομμένα)
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • λίγους κόκκους κύμινο (Fotinis Shop)
  • λίγους κόκκους πιπέρια  χρωματιστά (Fotinis Shop)
  • 1 κ.σ μουστάρδα σκόνη  (Fotinis Shop)
  • 1 κ.γλ ρίγανη αποξηραμένη (Fotinis Shop)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • αλάτι  (Fotinis Shop)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (Fotinis Shop)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα, κόβουμε πρώτα το κρέας σε μικρές μερίδες, ή σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέτρια και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, γύρω-γύρω, να ροδίσει. Προσθέτουμε το αφυδατωμένο κρεμμύδι, και το αφυδατωμένο σκόρδο.

 Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τα καρότα και τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισο σκεπαστεί το κρέας.

Προσθέτουμε δεμένα σε τουλπάνι τους κόκκους με τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

Όταν μαλακώσει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού. Εάν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πυκνή και πολύ δεμένη, μπορούμε να αραιώσουμε λίγο κορν flower με λίγο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα.

Αφήνουμε να βράσει λίγα λεπτά για να πυκνώσει.

Το συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

ΑΛΑΤΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΕΔΡΟ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΕΔΡΟ
Λίγο καπνιστό αλάτι μέ κέδρο λίγο πρίν το σερβίρισμα !
Copyright © 2015-2021 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21