ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ
Η ζάχαρη από καρύδα θεωρείται πιο υγιεινή ακόμα και από τη μαύρη ζάχαρη. Είναι υψηλή σε μέταλλα. Αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου, χαλκού, μαγγανίου, φωσφόρου και βόριου. Περιέχει επίσης 12 από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, νικοτινικό οξύ, βιοτίνη και ινσιτόλη. Σε σύγκριση με τη μαύρη ζάχαρη, η ζάχαρη καρύδας περιέχει 36 φορές περισσότερο σίδηρο, 4 φορές περισσότερο μαγνήσιο και 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο. Περιέχει ινοσιτόλη σε ποσότητα μεγαλύτερη από ό, τι από άλλες βιταμίνες. Η ινοσιτόλη είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που το σώμα χρειάζεται σε μικρές ποσότητες, για να λειτουργήσει και να παραμείνει υγιές. Η ινοσιτόλη είναι ένα συστατικό των φωσφολιπιδίων στον εγκέφαλο, του σκελετού, της καρδιάς και των ανδρικών αναπαραγωγικών ιστών.