ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Fotinis Basket-ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ
01

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

Η Γιαγιά μου η Φωτώ…

Θυμάμαι την Γιαγιά μου την Φωτώ στην αυλή μας στην Καισαριανή να καλλιεργεί τα αρωματικά της βότανα που σκοπό είχαν να αρωματίσουν και να νοστιμίσουν τα περίφημα μικρασιάτικα πιάτα της. Δυόσμος, ρίγανη, δενδρολίβανο, βασιλικός και αρκετά άλλα που είχε φέρει σε μορφή σπόρων από την “χαμένη πατρίδα”.

Η γιαγιά με πολλή προσοχή τα αποξήραινε και τα πρόσθετε μαζί με άλλα αλεσμένα μπαχαρικά στο φαγητό. Έτσι γινόταν όπως έλεγε “το πάντρεμα” δηλαδή το μείγμα μπαχαρικών & βοτάνων.

“Παιδί μου τα μπαχάρια και τα βοτάνια θέλουν σύνεση για να δώκουν τη νοστιμιά. Κάθε φαγί έχει το ταίρι του στα μπαχάρια και όλα μαζί μονιάζουν στο τσουκάλι”

Με απίστευτη υπομονή και αγάπη ξεκίνησε να μου ξεδιπλώνει τον απίστευτο κόσμο της μαγείας των μπαχαρικών και έτσι λοιπόν…

 

Fotinis Basket-ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ
02

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

Δίπλα της έμαθα όλη την φιλοσοφία της γεύσης αλλά και το κυριότερο όλων, που ήταν η ισορροπημένη διαχείριση της ποσόστωσης μεταξύ των αρωματικών βοτάνων και των μπαχαρικών.

Για καλή μου τύχη όλη την γνώση αυτή την είχε καταγράψει και έτσι μας κληρονόμησε όλες τις συνταγές των μειγμάτων μπαχαρικών και βοτάνων γραμμένες σε οκάδες και δράμια για όλα τα πιάτα όπως κρέας, κιμάδες, κοτόπουλα, θαλασσινά, γλυκά κ.τ.λ.

Οι καιροί πέρασαν και αφού με πολύ κόπο μετέφρασα, υπολόγισα και μετέτρεψα τις μονάδες βάρους, τότε το ταξίδι στην μαγεία των μπαχαρικών ξεκίνησε.
Και…

Fotinis Basket-ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ
03

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

Με την παρότρυνση των φίλων και συγγενών που ήδη είχαν δοκιμάσει την μαγειρική μου αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα. Έδωσα το όνομα της αγαπημένης μου γιαγιάς στο κατάστημα λιανικής και έτσι το έτος 2012 γεννήθηκε…

” Το Καλαθάκι της Φωτεινής “

Με σεβασμό και αγάπη μαζί με τους συνεργάτες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχίζουμε να δημιουργούμε με γνώμονα την παράδοση, την ποιότητα και την καινοτομία.

Έκανα την αγάπη μου επάγγελμα και από τότε συνεχίζω να πορεύομαι στις ανεξάντλητες γεύσεις των μαγειρικών προτάσεων όλου του κόσμου.

Φωτεινή Κεραμυδά

Fotinis Basket-ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
04

ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων τα προϊόντα μας και “Το Καλαθάκι της Φωτεινής” κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού της τοπικής αγοράς τόσο στην λιανική πώληση όσο και στην χονδρική με τους επαγγελματίες εστίασης της περιοχής μας. Σύντομα αναπτυχθήκαμε με πωλήσεις και σε άλλους νομούς με σημαντικές συνεργασίες δημιουργώντας ένα μικρό δίκτυο πωλήσεων που ολοένα μεγαλώνει. Τα σημεία που μας έκαναν να ξεχωρίσουμε :

(1) Koρυφαία ποιότητα προϊόντων και πρώτων υλών
(2) Μόνιμο ποιοτικό έλεγχο σε όλους τους τομείς
(3) Συνεχή αναζήτηση νέων καινοτόμων προϊόντων
(4) Ειδική Συσκευασία και γρήγορη αποστολή.

Από το έτος 2013 σιγά σιγά τα προϊόντα μας εξάγονται στην Κύπρο σε μικρές ποσότητες με σκοπό να εντάξουν και στην εκεί αγορά την ίδια φιλοσοφία.

Και συνεχίζουμε …

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ
Fotinis Basket-ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
05

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

 

Ως θεμελιώδη φιλοσοφία έχουμε την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων σε συνδυασμό με την εύκολη διαχείριση τους, δηλαδή τον τρόπο που χρησιμοποιούνται  τα προϊόντα μας τόσο από τον επαγγελματία Σεφ όσο και την απλή μαγείρισσα. Παράλληλα διατηρούμε και επενδύουμε στις σχέσεις μας με τους πελάτες λιανικής αλλά και με τους εμπορικούς μας συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο μας και προσπαθούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά μέσω των διαρκών καινοτομιών που εφαρμόζουμε στα προϊόντα μας.

Η αναζήτηση νέων γεύσεων για εμάς θα είναι πάντα …..πρόκληση.

 

 

 

 

Fotinis Basket-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
06

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το όραμά μας είναι να προμηθεύουμε τα προϊόντα μας στους πελάτες μας, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό. Να συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που αφορά στους τομείς δραστηριοποίησής μας. Να «χτίζουμε» στέρεες και μακροχρόνιες σχέσεις με τους συνεργάτες και προμηθευτές μας, μένοντας πιστοί στις πιο σημαντικές προτεραιότητές μας, την ποιότητα, την συνέπεια, την αξιοπιστία και τον σεβασμό μας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το καλαθάκι της Φωτεινής θα παραμείνει πάντα ανθρώπινο και προσιτό σε όποιο στάδιο ανάπτυξης και αν βρίσκεται. 

Κανόνας παλαιάς σχολής και απαράβατος …..

 

Η ΓΙΑΓΙΑ ΦΩΤΩ
“Παιδί μου τά μπαχάρια θέλουν σύνεση γιά δώκουν την νοστιμιά . Kάθε φαγί έχει τό ταίρι του στα μπαχάρια ...και μαζί μονιάζουν στό τσουκάλι“
ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Ταξίδι σε γευστικούς πολιτισμούς αλλά και στην Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα
ΤΣΑΓΙΑ
'Ολα τα είδη τσαγιού σε μία μεγάλη ποικιλία .
ΒΟΤΑΝΑ
Σπάνια βότανα γεμάτα ιδιότητες για τον οργανισμό.
ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ
Superfoods σε όλες τις μορφές για όποια χρήση.
Fotinis Basket - Το κατάστημα Λιανικής
Fotinis Basket -
Fotinis Basket -
Fotinis Basket -
Fotinis Basket - Διασφάλιση Ποιότητας
Fotinis Basket - Κορυφαία ποιότητα
Fotinis Basket -
Fotinis Basket -
Fotinis Basket -
Fotinis Basket -
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21