Fotinis Basket - ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ XΩΡΙΣ ΚΙΜΑ
09.04.2024

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ XΩΡΙΣ ΚΙΜΑ

Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pasticcio που σημαίνει μπέρδεμα, ενώ από εκεί αντλεί και την καταγωγή του ο μουσικός όρος ( pastiche ) είναι Ιταλικός .Η αλήθεια είναι ότι αρκεί να το ακούσεις μόνο σαν λέξη για να μπεις στο λαχταριστό ρυθμό του.

 
Fotinis Basket-ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ XΩΡΙΣ ΚΙΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Υλικά για τον εικονικό κιμά:

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά ή και portobello , ψιλοκομμένα
  • 150 ή 200 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη (Fotinis basket)
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ ” ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ” (Fotinis basket)
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα (Fotinis basket)
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Fotinis basket)
  • ελαιόλαδο

Υλικά για την μπεσαμέλ:

  • 100 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα χωρίς ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο (Fotinis basket)
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (Fotinis basket)
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Fotinis basket)

Υλικά για το παστίτσιο:

  • 500 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο Νο2 
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί
  • 10-20 γρ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1) Ξεκινάμε με τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρύδια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να χάσουν τα πολλά υγρά τους. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο, τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • 2) Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, την πάπρικα το μείγμα μπαχαρικών,  “ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ” και αφήνουμε να βρούμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • 3) Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε ψηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Όταν βρούμε το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά Νο2 Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βρούμε σύμφωνα με τον μικρότερο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, τα ραντίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • 4) Παράλληλα ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει.
  • 5) Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πούμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • 6) Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ και 1-2 κουταλιές κιμά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ν’ αναμειγνύουμε με τον κιμά και τη μπεσαμέλ. Τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και τέλος απλώνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί, την φρυγανιά και μοιράζουμε από πάνω από το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
  • 7) Ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στο γκριλ, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ. Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε .
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Το μείγμα μακαρονάδα με κιμά θα δώσει υπέροχη γεύση στα μανιτάρια " σαν " κιμά με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο που περιέχει !
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21