Fotinis Basket - ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ
22.03.2024

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ

Μια πεντανόστιμη νηστίσιμη καρυδόπιτα που θα σας εκπλήξει με την νοστιμιά της

 
Fotinis Basket-ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
50 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
8 ΑΤΟΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
# ΓΛΥΚΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  1  1⁄2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης

  1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  1/2 κούπα ηλιέλαιο

  3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη (Fotinis Basket)

  1 κούπα γάλα αμυγδάλου

 1 κούπα νερό

 1 κούπα ψιλοκομμένοι χουρμάδες  (Fotinis Basket)

 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες (Fotinis Basket)

 1 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (Fotinis Basket)

 2 κουτ. γλυκού καφές στιγμιαίος

 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (Fotinis Basket)

 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη (Fotinis Basket)

 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (Fotinis Basket)

 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (Fotinis Basket)

 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι (Fotinis Basket)

  Σιρόπι

 500 γρ. (2 κούπες) νερό

 500 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη

 1 ξυλάκι κανέλας (Fotinis Basket)

 φλούδα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ετοιμάσουμε τη νηστίσιμη καρυδόπιτα με χουρμάδες, σταφίδες και καφέ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185° C και λαδώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψί 25 x 40 εκ.
  2. Βάζουμε τη γάλα αμυγδάλου σε μια κατσαρολίτσα και σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε στο ζεστό γάλα τον στιγμιαίο καφέ μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γάλα στην άκρη για 15-20 λεπτά.
  4. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια, το αλάτι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα στο μπολ του μίξερ.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σπάτουλα να αναμειχθεί.
  6. Ρίχνουμε τα μουλιασμένα ξερά φρούτα με τη γάλα και προσθέτουμε το νερό, τα καρύδια και το ηλιέλαιο.
  7. Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δεν το παρακάνουμε με το χτύπημα).
  8. Αδειάζουμε στο ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε ελαφρά το ταψί στην επιφάνεια εργασίας, για να φύγουν οι πολλές φυσαλίδες αέρα.
  9. Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 1 ώρα. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμη, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι. Αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε
  10. Όσο το κέικ ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να βρούμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βρούμε για 3-4 λεπτά (από όταν αρχίσει να κοχλάζει), να πούμε ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού.
  11. Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το σιροπιασμένο γλυκό να κρυώσει και να χρησιμοποιήσει το σιρόπι, προτού σερβίρουμε.
ΚΑΝΕΛΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΚΑΝΕΛΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
Αρωματική κανέλα από την Σουμάτρα
Copyright © 2015-2024 Fotinis Basket. All rights reserved.    Design: Kommigraphics    Development: Lab21